Treinreizen

Reizen met de trein. Ik zou nog veel liever verder reizen. Verder uit dit land. Niet dat Nederland een naar land is. Wat mij betreft ben ik hier heel veilig. Zo voel ik me wel. Maar avontuur… Is verder gaan dan je veilige haven.

Ik heb laatst een paspoort gekocht. De foto is prachtig. Oh nee, grapje. Het is een paspoortfoto. Maar met die foto kan ik verder reizen en zelfs meer zien dan alleen Europa. Ik ben erg nieuwsgierig naar Amerika. Daar spreken ze Engels. Dat kan ik gelukkig ook. Dat is nog veilig. Maar wat me intrigeert is de natuur. De wijdse natuur. De bergen. En het onbekende. Nieuwe mensen leren kennen. Nieuw eten uitproberen. Nieuwe dingen leren. Wie weet mag ik leuke schrijflessen gaan doen daar en als ik terugkom in Nederland mag ik misschien wel weer naar de Verhalenboot.

Ja reizen. Meer ontdekken, dat is ook goed voor je fantasie. Ik weet nog helemaal niet wat ik ga zien. Voorlopig zie ik Zwolle en Amsterdam met name. En van Amsterdam zie ik meestal een prachtig industrieterrein met hoge grijze gebouwen, recht toe recht aan. En binnen zijn de gordijnen altijd dicht. Lekker knus, zodat we films kunnen kijken.

Nee natuurlijk niet. Ik wil naar buiten. Ik wil bergen. Ik wil zon. Wie weet in de kerstvakantie. Dan mag ik misschien met een vriendin naar Portugal. Daar ben ik ook nog nooit geweest. Op naar het avontuur!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s